beats by dre cheap

U Beogradu otvorene dve sudnice za sajber kriminal

Beograd - U Okružnom sudu u Beogradu otvorene su dve specijalno opremljene sudnice za potrebe Odeljenja za visokotehnološki kriminal, renovirane sredstvima koje je obezbedilo Ministarstvo pravde Srbije. Renoviranje i opremanje sudnica koštalo je oko 16 miliona dinara. Sudnice 3 i 4 opremljene su savremenom elektronskom opremom i video-linkom sa zgradom Okružnog suda u Ustaničkoj ulici, a opremljena je i soba za režiju. Sudnice raspolažu i kabinama za zaštićene svedoke s tehničkom mogućnošću distorzije slike i zvuka, kao i kabinama za prevodioce i prostorom za novinare.
Na jučerašnjoj ceremoniji otvaranja sudnica ministar pravde Zoran Stojković rekao je da je sajber kriminal problem u čitavoj Evropi.
- Organizovani kriminal, finansiranje terorizma, kao i prekogranični kriminal, usko su povezani s kompjuterskim tehnologijama - rekao je Stojković.
Prema njegovim rečima Odeljenje za visokotehnološki kriminal beogradskog Okružnog suda, prema predloženoj izmeni Zakona o nadležnosti državnih organa za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, neće se baviti "sitnim krivičnim delima", već će takva dela ostati u nadležnosti opštinskih sudova.

Izvor: www.naslovi.net

Main Point
http://mainpoint.blogger.ba
13/04/2007 13:37